image
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Recent Posts
Search

Behandeling

Kenningsmakingsgesprek

We starten met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt de hele behandeling uitvoerig besproken en uiteraard kunt u vragen stellen. Indien nodig of gewenst wordt er voorgetekend en wordt in overleg de kleur bepaald. Het is raadzaam om een eventueel wenkbrauw potlood mee te brengen. Vervolgens wordt een klantenkaart ingevuld en ondertekend en er worden een paar vragen gesteld.

Aan bod komt: bloeddruk, ziektes, allergieën. Bloedverdunners, zoals alcohol, aspirines voor de behandeling mijden. Wanneer u onder doktersbehandeling staat, is het raadzaam even met uw arts te overleggen. Wanneer u zwanger bent is het beter om te wachten tot na de zwangerschap.

Werkwijze

Er wordt een verdovende creme aangebracht die we 10-15 minuten laten inwerken. Hierna wordt gestart met de pigmentatie. In het begin zult u niets van de pigmentatie voelen. Het zal hoogstens een beetje kriebelen en beetje vreemd aanvoelen. Wanneer het gedurende de behandeling toch wat gevoelig gaat worden, kunnen we bijverdoven. De behandeling zal ongeveer een uur in beslag nemen. Tussendoor wordt regelmatig met de klant overlegd.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is het behandelde deel erg donker van kleur. Voor de eerste 2 dagen krijgt u een speciale huidkalmerende PMU-gel mee om de pigmentatie te beschermen. Gebruik geen make-up of cremes op de pigmentatie. Na die twee dagen laat u de pigmentatie aan de lucht drogen en er vormen zich ‘korstjes’. Dit kan gepaard gaan met wat jeuk. Ga in geen geval krabben maar klop zachtjes op de pigmentatie. Wanneer u de ‘korstjes’ er toch afkrabt trekt u het pigment de huid uit en zal er een lichte plek ontstaan. Na ongeveer 4-7 dagen laten deze korstjes vanzelf los en daaronder ziet u een veel lichtere tint. Door dit grote contrast lijkt het soms dat er geen pigment in de huid zit. Wacht even rustig af tot alle korstjes er af gevallen zijn. U mag eventueel de lichte stukjes wat bijtekenen met een donker potlood, maar trek in geen geval de korstjes eraf. Wanneer alle korstjes eraf zijn ziet u een mooie zachte tint. De kleur kan, afhankelijk van het behandelde deel en de gebruikte kleur, wel 70% lichter zijn.

In sommige gevallen is een tweede behandeling nodig, omdat er bepaalde stukjes niet goed gepakt hebben of omdat de huid teveel pigment heeft afgestoten waardoor de gehele pigmentatie te licht is uitgevallen.

I.v.m. de genezing van het onderhuids bindweefsel is het noodzakelijk minimaal 1 maand te wachten met de nabehandeling. In principe is één nabehandeling inclusief.

In een kort intakegesprekje is er alle tijd om vragen te stellen. Ook de kleur en vorm zullen besproken worden.

Na de intake wordt de verdovingscreme aangebracht. Deze moet 10 minuten inwerken, zodat de behandeling nagenoeg pijnloos zal zijn.

Na verwijdering van de creme, kan met pigmenteren begonnen worden. De behandeling duurt in totaal een ruim uur.