image
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Recent Posts
Search
Fibroblasting Cosmetic Touch

Fibroblasting

Wat is Fibroblasting

Wat is Plasma:

Plasma is een dominante gasvormige stof. Plasma bestaat uit geïoniseerde deeltjes (atomen, moleculen, elektronen) die elektrisch positief en negatief geladen zijn. Dit is een natuurkundig proces en kan op verschillende manieren bij huid- en verouderingsproblemen toegepast worden.

Wat zijn Fibroblasten:

De belangrijkste functie van fibroblasten is de aanmaak van collageen. Naarmate je ouder wordt neemt niet alleen het aantal fibroblasten af, maar worden ze ook minder actief. Simpel gezegd betekent dit: het ondersteunende weefsel wordt minder stevig, met huid verslapping als gevolg. De fibroblasten bevinden zich in de 2e huidlaag, ook wel lederhuid genoemd.

Uitleg Fibroblast plasma-pen:

De fibroblast-behandeling met de plasma-pen is een nieuwe non-invasieve* revolutionaire behandeling uit Italië. De Fibroblast plasma-pen produceert aan het uiteinde van de fibroblast-pen een klein plasmatisch ‘flitsje’. Dit ‘flitsje’ dringt vervolgens door in de huid. Dit werkt op de fibroblasten waardoor de huid direct krimpt en zorgt  voor een verstevigend effect en voor een snelle en littekenloze genezing.

Doordat de opperhuid als het ware ‘verdampt,  ontstaat er een klein bruin stipje, een zogenaamde thermische reactie.  Deze stipjes worden, afhankelijk van het te behandelen gebied, strategisch geplaatst waardoor de huid direct zichtbaar krimpt en de overtollige huid wordt gelift. De pen raakt de huid dus niet aan en de huid blijft gesloten. Er is dus geen open wond, wat het risico vermindert op bijwerkingen zoals, infecties en littekens. Het genezingsproces is dan ook aanzienlijk korter dan bij een traditionele ooglifting.

(*dit houdt in zonder snijden, hechten, narcose en ontsierende littekens).

Resultaat:

Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft hangt helemaal van de huid en de mimiek af. Rimpels door mimiek (frons/voorhoofd) zullen eerder weer zichtbaar zijn, dan rimpels door huidverslapping. Het effect is langdurig. Maar omdat de behandeling pas een paar jaar bestaat, is nog lastig te vermelden hoelang langdurig is.  Maar na 1 behandeling is het resultaat al zeer goed zichtbaar. Per behandeling kan de huid een paar millimeter krimpen en dus verstrakken. Daarnaast heeft de behandeling ook nog een doorwerkend effect. Omdat de fibroblasten geactiveerd zijn en dus ook weer collageen aanmaken, werkt dit nog 6-8 weken door in de huid en is het optimale resultaat dan ook pas zichtbaar. Aangeraden wordt de huid hier in de toekomst in te blijven activeren en de collageen aanmaak te stimuleren. Dit kan door middel van verschillende methoden. Waaronder het collageen poeder van RevitalTrax.

Bij extreem overhangende huid bij de ogen zal, ofwel meer behandelingen nodig zijn, ofwel door verwezen worden naar een plastisch chirurg voor de traditionele ooglid-lifting. Dit wordt vooraf in de intake besproken.

Behandelmogelijkheden:

De behandeling werkt het beste bij huidverslapping. Met name zone rond en onder de ogen en de wangen zijn zeer goed te behandelen met een duidelijk resultaat al na de eerste behandeling. Daarnaast kun je rimpels, kraaienpootjes, lichte huidplooien en overtollige en verslapte huid op de verschillende zones van het gehele lichaam te behandelen. Zelfs een halslifting is mogelijk. Maar ook het gebied rond de navel (na zwangerschap). De behandeling is ook zeer effectief voor pigment-/ouderdomsvlekken. Direct na de behandeling ziet u al resultaat. De huid is lichtroze en de volgende dag ontstaan hier korstjes op. Deze vallen er binnen een week af en daaronder bevindt zich de nieuwe huid. I.v.m. kans op hyperpigmenatie moeten deze plekjes wel goed beschermd worden met een hoge beschermingsfactor (50) tegen UV straling. Indien vlekjes onrustig zijn of aan verandering onderhevig, dan dient eerst overleg en goedkeuring met de dermatoloog plaats te vinden.

Contra indicaties:

Indien een van onderstaande situatie(s) voor u van toepassing is, wordt de behandeling afgeraden of vindt in overleg (eventueel met arts) plaats:

 • Pacemaker
 • Zwangerschap
 • Diabetes (tenzij het onder controle is)
 • Fillers (pas na een half jaar)
 • Sterke keloïdvorming bij genezing ( littekenweefsel)
 • Koorts
 • Huidkanker (altijd in overleg met behandelend arts)
 • Gebruik van bloedverdunners altijd vooraf melden.
 • Actieve herpes ( indien niet meer actief wel eventueel met medicatie voor de behandeling beginnen)
 • Actieve acne
 • Antibiotica
 • Alcoholgebruik de avond voor de behandeling
 • Ontstekingen
 • Gebruik van vitamine A, St.Janskruid (lichtgevoelig) en zware medicijnen of crmes die de huid gevoelig maken
 • Allergie voor producten die gebruikt worden tijdens de behandeling, b.v. latex, emla creme

De voordelen van deze behandelmethode ten opzichte van Plastische of Cosmetische Chirurgie:

 • Geen operatie en ook geen narcose
 • Bloed- en lymfevaten worden niet doorgesneden en blijven dus in tact wat de genezing bevordert. Huid blijft gesloten en dus geen hechtingen
 • Snelle genezing (binnen 10 dagen)
 • Geen verandering van de stand en uitdrukking bij ooglid-lifting
 • Geen littekens en geen bloeduitstortingen
 • Direct zichtbaar resultaat en direct te camoufleren
 • Herhaling behandelingen mogelijk
 • Alle leeftijden en huidtypen voor zowel mannen als vrouwen
 • Geen lichaamsvreemde stoffen
 • Vrijwel risicoloos
 • Perfecte vervanging voor fillers en botox. Geen kans op verklevingen, opgespoten lippen, hangende oogleden door verkeerd gespoten botox etc…

De behandeling:

De behandeling bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Intakegesprek (gratis):

Uitgebreide informatie en doornemen van vragenlijst. Mogelijkheden en wensen van de klant worden besproken. Ook aan de hand van foto’s wordt de klant vooraf duidelijk geïnformeerd over het verloop van de behandeling en de nazorg. Indien de klant besluit tot behandeling over te gaan, wordt ofwel direct behandeld, ofwel een afspraak gemaakt voor de behandeling. Vooraf worden er duidelijke foto’s genomen van de te behandelen zone(s).

 • De behandeling zelf:

Nadat het behandelde deel 30 minuten is verdoofd d.m.v. een verdovende creme zal de behandeling beginnen. Afhankelijk van de te behandelen zone en de huid zal de behandeling zelf ongeveer 30/40 minuten in beslag nemen.

 • Nazorg: (inbegrepen)

Na 2 dagen volgt er een afspraak voor de na controle. Tijdens deze afspraak wordt het genezingsproces bekeken, de huid goed gereinigd en eventueel tips en adviezen gegeven.

De behandeling zelf:

Omdat de behandeling zonder verdoving als ongemakkelijk en vervelend ervaren kan worden, wordt er 30 minuten vooraf een verdovende creme aangebracht en afgedekt. Een pijnstiller (geen aspirine) vooraf innemen kan ook altijd helpen. Na deze verdoving is de behandeling heel goed dragelijk.

Zoals eerder besproken worden de ‘stipjes’ strategisch aangebracht op de te behandelen zone. Dit zijn direct bruine ‘stipjes‘ (de thermische werking), die een gestippeld geheel tonen. Na de behandeling kan er wat zwelling ontstaan, maar je ziet al direct het liftende effect. Er moet direct na de behandeling een bruine camouflage creme gebruikt worden die ook meegegeven wordt.  Deze creme bevordert het genezingsproces en zorgt ervoor dat het niet zo opvalt. De bruine stipjes worden korstjes en laten na een dag of 2 al los. Dit proces duurt gemiddeld (afhankelijk van zone en huid) tussen de 5 en 10 dagen. Je mag/moet gewoon blijven camoufleren met deze (speciale) make-up met SPF 50 zodat het ook minder opvalt. (SPF 50 staat voor zonnen factor filter 50)

De zwelling die doorgaans ontstaat, zeker na de 2e dag, kan een paar dagen aanhouden, zeker in de ochtend en de zwelling zakt naar beneden. Heb je al last van een vochtprobleem rond je ogen dan kan dit wat langer duren.