image
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusa.
Recent Posts
Search

Wenkbrauwen

Een mooie natuurlijke wenkbrauw. Wie droomt daar niet van?

Helaas hebben weinig dames dit niet van nature. Soms is de wenkbrauw erg dun, of heeft een onregelmatige haargroei en in sommige gevallen is hij volledig verdwenen door o.a. overmatig epileren of door ziekte en of medicijnen. De meeste dames lossen dit op om zelf met een wenkbrauwpotlood of poeder de wenkbrauw (bij) te tekenen. Helaas blijft dit niet altijd even mooi zitten en is vooral sporten en transpireren vaak een probleem. Tevens is het erg lastig om de wenkbrauwen precies gelijk te krijgen. Met PMU zijn verschillende technieken mogelijk:

Shaduwtechniek: De wenkbrauw wordt onder de haartjes licht ingeschaduwd. Indien de wenkbrauw helemaal niet meer zichtbaar of aanwezig is, wordt er een totaal nieuwe wenkbrauw gepigmenteerd. Om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen gebruik ik het liefst zachte natuurlijke tinten. Liever de eerste behandeling te licht, zodat we een 2e behandeling de kleur kunnen aanpassen. Te donker wordt wat lastiger, maar is ook goed te corrigeren. Neem eventueel uw eigen wenkbrauwpotlood mee.

Hairstrokes / Microblading: Haartjes worden tussen de wenkbrauwhaartjes getekend. Dit geeft een mooi natuurlijk resultaat. Hier zijn echter 2 methodes voor. De ‘klassieke methode’ met het Medical Derma apparaat. Maar tegenwoordig is de allernieuwste techniek weer manueel (handmatig). Dit geeft in de meeste gevallen een nog mooier resultaat. Afhankelijk van de wensen en de structuur van de huid, zal in overleg met de klant worden bepaald welke methode het meest geschikt is. Combinatie van beide technieken is ook mogelijk.

Correcties van wenkbrauwen

Het is u misschien wel eens opgevallen dat bij sommige dames de pigmentatie rood is geworden. Dit komt omdat de kleur bruin opgebouwd is uit verschillende keuren bruin, maar ook de kleur rood moet er in zitten om de ‘warmte’ te geven. Door invloed van o.a. de zon vervaagt de kleur geleidelijk. Eerst verdwijnen de mooie bruintinten. De kleur rood blijft als laatste kleur over. Vandaar de rode wenkbrauwen. Een andere reden kan zijn dat er een pigment met een verkeerde ondertoon gebruikt is. Iedere huid heeft een ondertoon. De ene persoon heeft een koele ondertoon, de andere een warme ondertoon. Wanneer de kleurondertoon van het pigment afwijkt van de huidondertoon kan dit op den duur een te warme (rood) of een te koele (te grijs/aubergine) kleur worden. Dit kan de meeste gevallen wel goed gecorrigeerd worden. Echter, we zullen eerst de pigmentatie ‘neutraliseren’ tot huidskleur. Daarna wordt het pigment met de juiste ondertoon aangebracht. Om de kleur optimaal en mooi te houden, is het daarom ook vaak aan te raden, elk jaar een ‘opfrisbehandeling’ te doen. Deze ‘jaarlijkse opfrisbehandeling’ is de helft van de dan geldende prijs.

Voor wat betreft de vorm heeft corrigeren zijn beperkingen. Wanneer het een dunne lijn is, kan hier wel mee ‘gespeeld’ worden en een mooiere vorm aangebracht worden. Is de wenkbrauw al erg breed gemaakt dan is het niet eenvoudig dit aan te passen, maar ook dan zijn er eventueel mogelijkheden om te corrigeren. Kleine “uitschieters” zijn wel te verwijderen.